Министерството на отбраната на Русия публикува в страницата си във Facebook

...
Министерството на отбраната на Русия публикува в страницата си във Facebook
Коментари Харесай

Светът изтръпна! Русия показа тестовете на новата ракета Сармат

Министерството на защитата на Русия разгласява в страницата си във Фейсбук видеоклип на балистичните проби на новата междуконтинентална балистична ракета Sarmat.

Видеото е минута и половина  и демонстрира превозването на ракетата, инсталирането й в мината и старта, оповестява ria.ru.

На 1 март Владимир Путин в известие до Федералното заседание съобщи, че е почнала дейна фаза на тестване на новия Sarmat ICBM (RS-28). Тя ще замести най-трудната стратегическа ракета в света, Voevoda (според класификацията на НАТО - Сатана, RS-20V.-- Ed.).

Превод: Петел



По какво обаче " Сармат " се разграничава от досегашните?

Новата ракета " Сармат " е твърдогоривна и е два пъти по-малка и по-лека от досегашните - 100 тона. Тя може да стигне до САЩ не единствено през Северния полюс, накъдето са ориентирани системите за противоракетна защита на Съединени американски щати, само че и през Южния полюс. Съединени американски щати нямат такива радари и ракети ориентирани на юг, а построяването им би било извънредно скъпо, обясниха специалисти за OFFNews.

Освен това новата ракета няма потребност да се изкачва чак в Космоса, където ще я видят и ще имат време да стрелят по нея, а може да лети по доста по-ниска парабола, без да излезе напълно от атмосферата, и да отиде към задачата, тъй че да не я видят радарите, и оттова да изстреля глава. Така че вероятността за унищожаването ѝ от противоракетната защита в действителност е пренебрежимо дребна. 

Създаването на такава ракета единствено по себе си е и инженерен, и теоретичен триумф. При тези скорости триенето и нагряването са доста огромни. Свръхзвуковите Конкорд, чиито полети бяха спрени преди 15 години, летяха с малко над 2000 км/ч. Няколко минути след развиването на тази скорост, самолетът се удължава с 30 см от нагряването. " Сармат " лети със скорост 5000 км/ч. За да се реализира това, би трябвало да се разработят материалите, които да устоят такива претоварвания по прегряването и по ускоренията, обясниха експертите. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР